Luni, 25 Septembrie 2017
Medaero -Romania - ICASM 2011

Al 59-lea Congres Internaţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială

Cel de-al 59-lea Congres Internaţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială a avut loc la Bucureşti, într-o locaţie magnifică asigurată de hotelul Radisson Blu, în perioada 11-15 Septembrie 2011.Asistenţa tehnică şi ospitalitatea locaţiei au fost apreciate de delegaţi ca fiind foarte bune.
Tema congresului a fost "Rădăcini în trecut, aripi pentru viitor", susţinută grafic de una din cele mai faimoase sculpturi româneşti, "Pasărea în văzduh", de Constantin Brâncuşi. Tema a fost aleasă pentru a evidenţia tradiţia puternică a medicinei aeronautice în România, tradiţie care ne-a permis să implementăm un conţinut ştiinţific foarte solid congresului, ca şi interesante tururi tehnice.

Congresul n-ar fi fost posibil fără sprijinul puternic al Academiei Internaţionale de Medicină Aeronautică şi Spaţială şi al Ministerului Apărării Naţionale din România. Am dori de asemenea să mulţumim Autorităţii Aeronautice Civile din România şi Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian pentr sprijinul important acordat organizării acestui congres.

Colegiul medicilor din România a creditat acest congres cu 18 credite - ore EMC.
Programul ştiinţific a fost organizat în 10 sesiuni de comunicări orale şi trei sesiuni de postere. Allard Lecture a fost inclusă separat, iar Ernsting Panel a fost inclus drept Sesiunea nr. I.

Tururile tehnice au fost efectuate miercuri, 14 septembrie. Cel mai vizitat obiectiv a fost Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială din Bucureşti. Aici, delegaţii au asistat la o prezentare generală a institutului, urmată de un tur incluzând compartimentul de antrenament fizilogic al piloţilor, compus dintr-o cameră hipobară, o cameră hiperbară, un simulator pentru demonstrarea fenomenului de dezorientare spaţială şi un laborator de antrenament pentru vederea pe timp de noapte. În timp vizitării diverselor compartimente medicale, delegaţii au putut vedea echipamente medicale de ultimă generaţie, incluzând aparat de rezonaţă magnetică, computer tomograf, ecografie, endoscopie, laborator clinic, sala de operaţii şi un centru de examinare psihologică computerizată.

Delegaţii interesaţi de o bază militară au avut ocazia de a vedea o bază a forţelor aeriene române, cu o expoziţie statică de aeronave, un modern elicopter MEDEVAC şi un simulator IAR 330 PUMA. Delegaţii interesaţi de controlul traficului aerian au putut vizita modernul complex al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian.

La acest congres au participat 299 de delegaţi, 270 având înregistrare completă şi 29 cu înregistrare parţială de una sau două zile.
S-au înregistrat un număr de 37 de persoane acompaniatoare. 58 de ţări au fost reprezentate la acest congres.

Noi, ca organizatori, apreciem că cel de-al 59-lea Congres Internaţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială a fost un eveniment de succes, sperând noi şi de neuitat. Congresul a fost organizat într-un moment economic global nefavorabil, ceea ce a afectat participarea unui număr mai mare de delegaţi străini, numărul final de delegaţi fiind mai mic decât cel aşteptat iniţial.

 


Vizita ICAO - 2010
 La ultima sa adunare generala, Academia Internationala de Medicina Aerospatiala si-a dat acceptul ca Romania sa organizeze ICASM 2011.


La scurt timp, presedintele ICAO domnul Roberto Kobeh Gonzàlez a acceptat includerea pe agenda de lucru a domniei sale si o vizita la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala, prima institutie de profil vizitata de presedintele ICAO.


In poza de mai sus, domnul Kobeh Gonzalez este alaturi de domnul Prof. univ. Dr. Marian Macri, membru al Academiei Internationale de Medicina Aerospatiala, directorul general al INMAS precum si alte oficialitati:

• Domnul Radu Gheorghe Catalin (DGCA)
• Domnul Catalin Cotrut (Reprezentantul Romaniei la ICAO)
• Doamna Cristina Donciu (Consilier DGCA)
• Domnul Dr. Dragos Popescu (Seful sectiei cercetare si fiziologie aeronautica la INMAS)
• Domnul Dr. Dragos Vlad (Ofiterul de relatii publice al INMAS)


Domnul Prof. univ. Dr. Marian Macri, pe langa prezentarea facilitatilor institutului, l-a informat pe presedintele ICAO de pregatirile în vederea organizarii în 2011 a Congresului International de Medicina Aerospatiala (ICASM) la Bucuresti, precum si faptul ca medicina aeronautica a fost inclusa în curicula de pregatire a Facultatii de Medicina.


Sub directa îndrumare a domnului Prof. univ. Dr. Marian Macri, ICASM 2011 promite sa fie un congres de exceptie.

VEZI INFORMATIILE PRELIMINARE
 

Evenimente - manifestari

21 – 23 septembrie


Societatea Română de Medicină de Voiaj şi S.M.A.R are plăcerea să vă invite să participaţi la Conferinţa de Medicină de Călătorie, Ediţia a III-a.
21 – 23 septembrie, Bucureşti, Crystal Ballroom.

Cotizatii SMAR

Sumele pentru cotizatiile ca membru SMAR raman aceleasi.

Contul SMAR

RON:
IBAN: RO 47 RNCB 0090 0005 0842 0001
Banca: BCR - Sucursala Lipscani

EUR:
IBAN: RO 79 RNCB 0090 0005 0842 0007
Banca: BCR - Sucursala Lipscani

Vizitatori online

Avem 20 vizitatori online

Statistici Medaero

Număr afişări conţinut : 258454

IAASM WEBSITE

Welcome to the International Academy of Aviation and Space Medicine website. I hope this “electronic window” will allow visitors to gain an insight into the work and aims of our organization, and that for our Academy members it will provide a valuable communications hub and source of information concerning our current and future activities. [ citeste tot mesajul ]